Perfecte wereldreis outfit

Perfecte wereldreis outfit

De afgelopen maanden heb ik redelijk wat tijd gestoken ik het zoeken naar DE perfecte wereldreis outfit.

Mijn praktische kant vertelt mij dat ik vooral goede wandelschoenen, een paar lichte ademende shirts en een comfortabele broek mee moet nemen. Maar mijn modieuze kant vertelt mij iets heel anders!

Ik ben niet het type dat een week achter elkaar in dezelfde praktische afritsbroek zal lopen. Stiekem bewonder ik dit type vrouw wel een beetje. Het zou een hoop tijd en kilo’s bagage schelen als ik, net als deze dames, zou kiezen voor comfort in plaats van mode.

 

Zoeken naar de perfecte wereldreis outfit

Uiteraard begrijp ik best dat ik die drie paar hakken thuis kan laten, maar alleen een paar bergschoenen is wel weer het andere uiterste. Daarom was de uitdaging van de afgelopen tijd dus een kledinglijst samenstellen die zowel praktisch als modieus is. En dat best aardig gelukt!

Belangrijke tips tijdens het samenstellen van je outfits zijn:

1. Mix & Match geeft je ruimte
Een van de dingen waar ik al snel achter kwam, is dat ik in mijn kast veel enkele stukken heb hangen. Oftewel shirts die maar op één broek passen en rokjes die leuk staan met een bepaald paar slippers. Dat is absoluut niet handig als je maar beperkt kleding kunt meenemen.

Zorg dat je neutrale shirts meeneemt die passen op zowel jeans, korte broekjes en rokken. Neem ook een effen vest mee die je overal overheen kunt dragen en kies voor een basis paar slippers dat je gemakkelijk bij meerdere outfits kunt dragen. Uiteraard zeg ik niet dat je helemaal geen unieke items mee kunt nemen, maar kies er één of twee en zorg verder dat je makkelijk kunt variëren met een beperkt aantal kledingstukken.

2. Comfort betekent niet altijd lelijk
Ik vind comfortabele kleding over het algemeen niet erg mooi.  Bekijk de site van de ANWB maar eens of die van Bever, dat straalt nu niet echt mode uit. Toch hoeft comfort niet altijd te betekenen dat het lelijk is,  Nike of de Active lijn van Even&Odd zijn voorbeelden van merken die comfortabele kleding aanbieden dat ook nog eens leuk staat.

3. Keuzes, keuzes, je wilt niet met 50kg op je rug de wereld rond
Eigenlijk zegt de zin hierboven al genoeg. Het is ongelooflijk onhandig om te veel bagage mee te nemen als je lang en ver gaat reizen. Maak daarom bewuste keuzes in wat je wel en niet meeneemt, één paar flatjes is voldoende, die vier verschillende handtassen ga je echt niet gebruiken.

 

De perfecte wereldreis outfit(s)

Na vrij lang puzzelen is het gelukt om (in mijn ogen) de perfecte wereldreis outfit samen te stellen. Ik denk dat ik alsnog te veel kleding meeneem, maar het past in ieder geval bijna allemaal bij elkaar 😉 zie hieronder een greep uit mijn rugzak.

De perfecte wereldreis outfit

Als laatste tip wil ik je nog meegeven dat je de mode soms toch echt moet loslaten. Uren in de bergen lopen op een paar sneakers is niet aan te raden en ook een jurkje van polyester is geen goede keuze voor op safari. Ik weet zeker dat het mogelijk is om een combinatie te maken waardoor je praktische kleding hebt wanneer het nodig is en je kunt genieten van die nieuwe playsuit als je heerlijk een cocktail drinkt op een zonnig terras! Geniet!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *