30 en op wereldreis

Boven de 30 en op wereldreis

Op wereldreis gaan staat bij veel mensen op het wensenlijstje. Toch zijn er maar weinig die daadwerkelijk de sprong wagen en hun tas pakken. Er is iets dat hen tegenhoudt. Misschien is het angst om de zekerheid los te laten of zijn er andere bezwaren. Je kunt bewust een moment kiezen wanneer er minder bezwaren zijn, maar wat is eigenlijk het beste moment om op wereldreis te gaan?

Beste moment om op wereldreis te gaan

Er zijn in het leven meerdere momenten waarin een grote reis prima uit kan komen. Dit is de reden dat er zo veel jonge reizigers zijn. Direct na school heb je veel van de vaste zekerheden nog niet en zijn er minder redenen om niet te gaan. Maar ook de oudere generatie trekt er steeds vaker op uit als de kinderen uit huis zijn. Uiteraard verschillen deze reizen enorm, maar beide generaties lijken het unieke moment te hebben gekozen om van hun vrijheden te genieten.

Maar wat nu als je de 30 al bent gepasseerd en die reiswens steeds vaker terug blijft komen?
Er is een grote kans dat je een huis hebt, een mooie carrière en wellicht denkt aan gezinsuitbreiding. Dit lijkt niet het moment om een dergelijke stap te zetten. Wij zijn zelf 33 en 38 als we gaan reizen en kiezen ervoor om de kans nu te grijpen. Direct na onze studie zijn we niet gegaan en we willen absoluut niet wachten tot we de pensioenleeftijd hebben bereikt.

Het lijkt op het eerste gezicht wellicht niet zo, maar wij zien deze leeftijd als het ideale moment. Ons huis kunnen we tijdelijk verhuren, op de huisdieren wordt gepast en we hebben beide voldoende ervaring om erop te kunnen vertrouwen dat er een mooie nieuwe baan op ons pad zal komen als we in Nederland terug zijn. En het allermooiste is misschien wel dat we na een paar jaar werken voldoende middelen hebben om de reis iets luxer aan te  kunnen pakken. Als je jong bent dan reis je zo budgettair mogelijk, maar wij zullen de goedkoopste hostels met kakkerlakken in het matras aan ons voorbij laten gaan.

Bestaat het ideale moment wel?

Wat wij graag willen meegeven is dat eigenlijk elk moment een goed moment is om te gaan reizen. Iedere generatie reizigers heeft iets om mee te dealen. Voor de jonge reiziger is dit een beperkt budget, voor de dertiger is het loslaten van de zekerheden en voor de oudere reiziger zal de reis misschien wat minder avontuurlijk kunnen zijn. Een wereldreis maken kan op ieder moment, zelfs met kinderen. Je zult alleen je reisplannen moeten aanpassen aan de situatie waar je op dat moment in zit. Dus waar wacht je nog op? 😉

 

Facebooktwitterpinterestmail

Een gedachte over “Boven de 30 en op wereldreis

  1. Makelaardij Amsterdam zegt:

    Leuk artikel. Voor velen is een carrière en eigen woning vaak een reden om geen wereldreis te maken. Toch zijn hier oplossingen voor. Je kunt je woning namelijk legaal (tijdelijk) verhuren. Dit kan via huisbewaring. Hierdoor kun je legaal verhuren en de huur na je wereldreis opzeggen. Met de huurinkomsten kun je vervolgens je hypotheek of huur betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *