7 tips voor comfortabele vliegreis

7 Tips voor een comfortabele vliegreis

Sommige reizigers zijn dol op vliegen! Ze houden van de snelheid, het even onbereikbaar zijn of slapen rustig bij het gebrom van de vliegtuigmotoren. Helaas ben ik niet zo’n reiziger. Ik vind reizen het leukste wat er is, maar vliegen is toch iedere keer weer een beetje spannend. Het is voor mij heel belangrijk om zo comfortabel mogelijk te reizen! En laten we eerlijk zijn, zelfs de echte vliegfans willen tijdens een lange vlucht de uren graag comfortabel doorbrengen. Ik geef je graag een paar tips om ervoor te zorgen dat je een comfortabele vliegreis zult hebben en zo fris mogelijk aankomt op je bestemming.

TIP 1 – Plek in het vliegtuig

Voor bijna alle vluchten kun je bij het boeken al je stoelkeuze aangeven. Wat je een fijne plek vindt is vaak persoonlijk, maar plekken in de staart van het vliegtuig of naast de toiletten zijn vaak niet de meest comfortabele.

Je kunt de site seatguru gebruiken om precies te zien welke stoel je het beste kunt boeken. Zij hebben plattegronden van bijna alle vliegtuigmaatschappijen en vliegtuigen.

Over het algemeen zijn de stoelen voorin een vliegtuig de beste. Voorin (voor de motoren) heb je minder last van lawaai, minder last van turbulentie en is het klimaat wat milder (niet extreem warm of extreem koud. Als je, net als ik, snel luchtziek bent dan kun je het beste een stoel bij het raam kiezen. Hou je ervan om veel te bewegen dan kun je beter een stoel aan het gangpad nemen.

Als extra tip wil ik je nog meegeven dat een upgrade regelmatig het geld meer dan waard is. Mocht je een lange vlucht hebben en je kunt voor een paar tientjes verder naar voren in het vliegtuig zitten met ook nog eens meer beenruimte, investeer dan in comfort class. Een upgrade maakt je vlucht een stuk aangenamer en zorgt voor een comfortabele vliegreis.

 

TIP 2 – Dagvlucht vs. NachtvLucht

Nachtvluchten vind ik altijd erg vervelend. Het lijkt een comfortabel idee om tijdens je reis lekker te slapen, maar de realiteit is vaak dat je niet kunt slapen en dat de uren in een donker stil vliegtuig erg lang kunnen duren. Ik kies zo veel mogelijk voor een dagvlucht. Tijdens een dagvlucht worden er vaak eten en snacks geserveerd, is er veel leven om je heen en kun je genieten van het uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat je niet na een gebroken nacht vermoeid op je bestemming aankomt en dan nog de hele dag onderweg moet. Bij een dagvlucht kom je vaak einde middag of avond aan en kun je daarna lekker opfrissen in het hotel, even wat eten en naar bed om de volgende dag vol energie je vakantiebestemming te gaan verkennen.

 

Tip 3 – Last van Oorpijn of luchtziek

Het komt regelmatig voor dat reizigers (vooral kinderen) last hebben van pijnlijke druk op de oren. Dit is gemakkelijk te verhelpen door tijdens het stijgen en dalen kauwgum te kauwen of oordoppen te dragen.

Er zijn ook veel reizigers die last hebben van luchtziekte. Dit zijn vaak de mensen die ook misselijk worden op een boot, in de auto of in de spin op de kermis. Er bestaan veel soorten pillen en middeltjes tegen reisziekte. De meest bekende is primatour, dit gele pilletje werkt over het algemeen prima en houdt je maag rustig. Er bestaan ook polsbandjes tegen reisziekte. De bolletjes aan de binnenkant van deze bandjes drukken op een bepaalde plek dat er voor zou zorgen dat je minder snel misselijk wordt.

Helaas werken de bovenstaande oplossingen niet goed genoeg voor mij en ben ik al tijden op zoek naar een middel dat echt werkt. Inmiddels heb ik het gevonden! Dramamine wordt overal ter wereld verkocht onder verschillende merknamen, behalve in Nederland..zucht. Maar gelukkig kunnen wij als Nederlanders via Amazon wel de lichtere variant van deze reispillen kopen. Voor mij werkt het perfect, je wordt er een beetje suf van, maar dat maakt vaak niet uit omdat het reizen zonder misselijk te worden een comfortabele vliegreis is!

 

TIP 4 – draag comfortabele Kleding

Het is heel belangrijk om tijdens een vlucht comfortabele kleding te dragen. En daarmee bedoel ik niet dat je er in een joggingpak als een zwerver uit hoeft te zien, maar dat je kiest voor los zittende kleding. Zorg ervoor dat je makkelijk kunt bewegen en dat je kleding niet te strak zit.

Verder is het belangrijk om laagjes te dragen. De temperatuur in een vliegtuig wil nog wel eens veranderen van heel koud naar heel warm. Dus zorg voor een warme trui en een lekker wijd shirt voor als het te warm wordt. Een paar warme sokken zijn ook zeker geen overdaad, gooi die schoenen maar uit en kruip met je warme sokken op de stoel. Het is ook altijd handig om een grote sjaal mee om om te slaan als het koud is of even onder weg te kruipen als je wilt slapen.

Je zult een stuk comfortabeler reizen als je een stevig nekkussen en een goed slaapmasker hebt. Stop nog een paar oordoppen in je oren of zet je noise-cancelling koptelefoon op en je hebt geen last meer van al het rumoer om je heen.

 

tip 5 – Entertainment

Tijdens een vlucht kun je snel verveeld raken. Regel daarom voldoende entertainment. Zorg er vooral voor dat al je elektrische entertainment goed is opgeladen! Neem voor een lange vlucht een portable charger mee waarmee je de apparaten onderweg kunt opladen.

Een goede investering is een noise-cancelling koptelefoon. Deze koptelefoons zijn kostbaar, maar door de noise-cancelling functie sluiten ze het geluid van buiten extra goed af. Hierdoor kun je goed muziek luisteren, versta je ook daadwerkelijk wat er op de vliegtuigentertainment set wordt afgespeeld of kun je lekker slapen.

Een paar voorbeelden van entertainment zijn:

  • iPad/iPhone, zet ze vol met muziek, films, artikelen en spelletjes. Dit geeft gegarandeerd uren plezier!
  • E-reader, neem niet een stapel boeken mee in je handbagage maar zet een paar goede boeken op een e-reader.
  • Gezelschapsspelletjes, samen een spelletje doen of een potje kaarten laat de tijd snel voorbij gaan.
  • Laptop, je kunt onderweg ook goed de volgende post voor je blog schrijven of foto’s van de reis bewerken.
  • Reisgids, je kunt je tijdens deze uren goed voorbereiden voor je reis en je verdiepen in de reisgids van jouw bestemming.

 

tip 6 – Snacks & drank

Het eten in een vliegtuig is niet altijd om over naar huis te schrijven. Het is dus verstandig om van huis al een paar lekkere snacks mee te nemen zodat je voldoende eet tijdens de vlucht. Vliegen met een lege maag is niet aan te raden. Mensen met luchtziekte kunnen het beste regelmatig kleine hoeveelheden eten.

Drinken is misschien nog wel belangrijker dan eten. Tijdens de vlucht merk je snel hoe droog het is . Drink veel water, heel veel! Probeer koffie, frisdrank en alcohol (helaas) zo veel mogelijk te vermijden omdat deze dranken het vocht afdrijven.

 

tip 7 – Fris en fruitig

Mede door de droge lucht en de hoeveelheid mensen in een kleinere ruimte krijg je snel een onfris gevoel tijdens de vlucht.

Om fris en fruitig te blijven is het allereerst belangrijk om uitgerust op reis te gaan. Als je brak het vliegtuig ingaat zul je er nog brakker uitkomen. Ga de avond voor de vlucht op tijd naar bed en eet goed van te voren.

Bewegen is ook erg belangrijk. Het lange zitten in een houding is niet goed voor de doorbloeding. Gelukkig zorgt het vele water wat je drinkt dat je vaker zal moeten opstaan, dus dat is een extra voordeel!

Om er verder voor te zorgen dat je fris het vliegtuig zult verlaten kun je een klein toilettasje meenemen. Stop hierin producten die klein genoeg zijn dat ze in je handbagage mee mogen, dus minder dan 100ml per product. Een tandenborstel, tandpasta, oogdruppels, gezichtscrème, een verfrissende spray en een kleine deodorant zijn een paar voorbeelden van artikelen die zorgen voor een comfortabele vliegreis. Er bestaan ook standaard reissetjes met producten die je verfrissen tijdens de reis. Een mooi merk is bijvoorbeeld Kiehl’s, zij hebben travel tested solutions, speciaal voor in het vliegtuig.

 

Paklijst handbagage

Om ervoor te zorgen dat je de juiste producten meeneemt om comfortabel te reizen vind je hieronder een handige handbagage paklijst.

Documenten
ComfortDrinken & Snacks
Portemonnee (geld, credit card, pinpassen, rijbewijs, zorgpas)
Paspoort
Internationaal rijbewijs
Gele boekje
Boarding pass
Geprinte reis documentatie
Warme trui/vestje
Sjaal
Warme sokken
Nekkussen
Oogmasker
Oordoppen
Setje kleding (ondergoed, schoon shirt of jurkje)
Voeding
Snacks (gezond of beetje minder gezond)
Water
Kauwgom
Toilet spullen
Entertainment
Make up
Mini borstel met spiegeltje
Tandenborstel / Tandpasta
Contactlenzen
Bril
Oogdruppels
Haar elastiekjes
Tissues
Reispillen / Slaap pillen
Vocht inbrengende crème
Verfrissende spray
Lip balsem
Hand crème
Hand desinfecteer gel
Mini deodorant
iPhone/iPad
E-reader
Portable charger
Magazines
Noise cancelling hoofdtelefoon

Mocht je nog tips voor mij hebben hoe ik het reizen met een vliegtuig nog comfortabeler kan maken, stuur me dan een bericht!

Ik wens je een comfortabele reis!

Groetjes,

Annemiek

 

 

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *