We love Sydney!

We weten dat we het niet meer mogen zeggen, maar jeetje wat gaat de tijd snel en wat hebben we veel gezien! Na een paar weken aan de andere kant van de wereld gaat onze laatste maand van start. En daarmee ook de stedentrip marathon! We beginnen deze marathon nog even in Australië, namelijk in Sydney!

 

Sydney

Aan het einde van de middag komen we in Sydney aan vanuit Wellington. De airbnb zit in een wijk genaamd Redfern, een wijk buiten het centrum. Helaas valt de airbnb een beetje tegen. Het bed is doorgezakt, het is vies, er zit veel schimmel in de douche en de wifi doet het alleen als je tegen het raam staat. We besluiten vanavond rustig aan te doen en morgen fris downtown te gaan bezoeken.

 

Opera House

De volgende ochtend gaan we als eerste naar DE must see van Sydney, The Opera House. Het is een flink stuk wandelen dus onderweg drinken we koffie bij het uber hippe Reformatory Caffeine Lab en lunchen we bij Pieno. Eenmaal aangekomen bij The Opera House blijkt er binnen tien minuten een tour te starten. We kopen de kaartjes en mengen ons bij de andere wachtende toeristen. We worden rondgeleid door een enthousiaste oudere man die ons overspoelt met prachtige verhalen. De architectuur van The Opera House is adembenemend mooi en we blijven dan ook foto’s maken. Na de tour lopen we langzaam terug naar de airbnb en stoppen onderweg bij onze nieuwe favoriete tent The Winery voor een lekker biertje en wat snacks.

 

Surryhills

De dagen die volgen doen we lekker rustig aan. Het is heerlijk weer en Surryhills (de wijk naast Redfern) heeft ongelooflijk veel leuke winkeltjes en plekken om koffie te drinken en te eten. Op aanraden van Margot gaan we koffie drinken bij Gnome en ontbijten doen we bij Bourke Bakery. Annemiek gaat nog naar de kapper en we chillen die middag lekker in het park downtown.

We genieten enorm van de stad en besluiten langer te blijven. We regelen een andere airbnb en zijn ontzettend blij als we daar aankomen. We slapen de komende nachten bij Eloise, haar dochter Paris en de kat Roger 🙂 Het huis is geweldig en prachtig ingericht! Nadat we onze tassen hebben uitgepakt gaan we naar het Contemporary Art Museum en drinken we erna een drankje bij The Opera House.

 

Chippendale

De volgende dag besluiten we de wijk Chippendale te gaan verkennen. We gaan naar The White Rabbit, een art gallery die helaas dicht is in verband met het opbouwen van een nieuwe tentoonstelling. Gelukkig zijn er leuke winkels, veel street art en verschillende andere galeries.

 

Harbor Bridge & Balmain

Dan hebben we opeens nog maar twee dagen over! Eén van de dingen die we nog niet hebben gedaan is het klimmen van de Harbor Bridge. We zouden dat kunnen doen maar we besluiten de 350 dollar per persoon even in de zak te houden en we beklimmen in plaats daarvan de Pylon Lookout. Daarna nemen we de ferry naar Balmain waar Margot op ons staat te wachten, vanavond gaan we met haar, haar man Rod en hun dochters Femke en Lotte uit eten. Het is een gezellig weerzien!

 

Bondi Beach

De laatste volle dag in Sydney besluiten we af te sluiten met een flinke wandeling. Van al dat eten en drinken van de afgelopen weken zijn onze kleren flink strakker gaan zitten! We wandelen van Bondi beach naar Coogee beach. Het weer en de wandeling zijn prachtig!

Morgen vertrekken we met de monstervlucht van maar liefst 14 (!) uur naar Los Angeles, om vervolgens nog door te vliegen naar Las Vegas, we zien er best een beetje tegenop.