Party in the USA

De stedentrip marathon is begonnen in Sydney en gaat verder in Amerika. De vlucht van 14 uur van Sydney naar Los Angeles viel enorm mee! Hij was lang maar erg comfortabel πŸ™‚ Helaas hebben we allebei maar een uur geslapen en zijn we erachter gekomen dat onze aansluitende vlucht van 9:15 am naar Las Vegas niet am, maar pm is! Dat zou een overstap van 11 uur op LAX betekenen. Gelukkig is Delta ontzettend vriendelijk en zetten ze ons stand-by voor de eerstvolgende vlucht.

We gaan naar de lounge en daar wordt gevraagd of we na zo’n lange vlucht niet even willen douchen. Daar maken we graag gebruik van en na een frisse douche voelen we ons helemaal prima! Tegen 11 uur gaan we naar de gate om te checken of we op deze vlucht mee kunnen en het kan! Wat een geluk! Op naar Vegas!

 

Las Vegas

Eenmaal in Vegas aangekomen checken we in bij hotel New York New York (ja twee keer New York). Dit hotel is een soort Disneyland met, naast alle gokkasten, een nep winkelstraatje, een arcade hal, restaurants en een achtbaan! Om wakker te blijven gaan we wandelen over de strip, het is 36 graden, dus de zon houdt ons goed wakker. Aan het einde van de middag halen we lekker pizza en gaan we uiteindelijk naar bed. Het is gelukt om 31 uur wakker te blijven en we hopen hiermee de jetlag te verslaan.

Onze eerste volle dag in Vegas starten we laat, toch niet helemaal gelukt om de jetlag in een keer de baas te zijn πŸ˜‰ We lopen deze keer bijna de hele strip af. Aan het einde van de strip zit een groot winkelcentrum. Bij de Nordstrom winkel zien we een kindster uit de jaren 80, kennen jullie Webster nog? Webster was lekker aan het shoppen in Vegas! Nog een beetje slaapdronken lopen we via de fonteinen van Caesar’s Palace langzaam terug naar ons hotel. We eten bij de ‘ Italiaan’ en wagen vervolgens nog een gokje. Helaas winnen we niet de kosten voor deze reis terug, maar verliezen we in totaal 2 dollar, nog best aardig πŸ™‚ Als we die avond Webster nog eens zien weten we dat het tijd is om terug te gaan naar het hotel.

Vandaag is alweer de laatste dag in Vegas. Eigenlijk is dat maar goed ook. Las Vegas is leuk, maar voor een langere periode is het toch een beetje treurig. Voordat we op het vliegtuig naar San Francisco stappen gaan we eerst nog even naar Fremont street, dit is de oude strip. Via de oude strip wandelen we langzaam terug richting de nieuwe strip, maar onderweg stoppen we nog even bij de Silver & Gold Pawn Shop, bekend van de televisieserie Pawn Stars. We kopen de meest lelijke souvenir (het logo van de pawn shop voor in de kerstboom) en vertrekken dan naar het hotel en naar het vliegveld. We vliegen via Los Angeles naar San Francisco en zullen de komende nachten slapen bij Alex en Kitty, de business partner van Andrew, de zoon van Lois.

 

San Francisco

Alex en Kitty wonen in Orinda, zo’n 30 minuten met de trein vanuit het centrum van San Francisco. We worden enorm vriendelijk ontvangen door Kitty en zijn blij dat we hier mogen logeren. Het was onmogelijk om een hotel in San Francisco te vinden. Later komen we erachter dat het jaarlijkse Sales Force evenement in de stad wordt gehouden en dat er 160.000 mensen speciaal voor dat evenement naar San Francisco komen. Als we de volgende dag wakker worden is het heerlijk weer en we besluiten om vandaag nog niet helemaal af te reizen naar het centrum maar eerst Orinda te verkennen. We doen boodschappen en ontspannen verder een beetje in het prachtige huis.

Vandaag is het zaterdag en we mogen de auto van Kitty lenen. Dat komt goed uit want daardoor kunnen we dingen bezoeken die wat verder buiten de stad liggen. We rijden als eerste naar Berkeley, de beroemde universiteit. Er is een football wedstrijd en het is er enorm druk. We lopen vlug een rondje en besluiten om naar Nappa te rijden en de Robert Mondavi wijngaard te bezoeken. Het toeval wil dat er binnen een kwartier een tour start dus wij sluiten ons daar graag bij aan! Na de proeverij kopen we maar meteen een fles wijn!

Op de derde dag in San Francisco is het toch wel echt tijd om naar de stad te gaan. We drinken koffie bij Blue Bottle (yes!) en bezoeken erna de SF MOMA shop. Het museum is helaas al een paar jaar gesloten wegens verbouwing dus we moeten genoegen nemen met de winkel. Na de winkel besluiten we de Cable Car te nemen naar Lombard street. Wat een feest is het om op de tram te staan en Lombard street is leuk. Na een lange wandeling door de stad lopen we terug via de City Lights Bookshop en drinken we biertjes bij de Thirsty Bear. San Francisco is een prachtige stad, al zijn er wel erg veel zwervers en ruikt het daardoor niet erg fris :s

Na een goede nacht gaan we de volgende dag aan het einde van de ochtend weer naar de stad. We lunchen bij Boudin Bakery en wandelen daarna, via Fisherman’s Warf en pier 39 met de zeehonden, naar de ferry die ons naar Alcatraz zal brengen. De tours naar Alcatraz zijn super goed georganiseerd en zodra we op het eiland komen krijgen we duidelijke instructies wat wel en niet te doen. We wandelen direct door naar de celblokken en nemen een audiotour. De leuke tour brengt ons langs de cellen en andere belangrijke onderdelen van de gevangenis. Na de tour nemen we de ferry terug naar het vaste land. Het is zo mistig dat we alleen een vage schim van de Golden Gate Bridge kunnen zien. Het is eigenlijk schandalig, vier dagen in San Francisco en de brug nog niet gezien!

Ook de volgende dag zien we de brug niet want we kiezen ervoor om de wijk Mission te gaan bezoeken. We lunchen bij de beroemde Tartine Bakery en wandelen door de wijk die bekend staat om haar vele murals. David heeft die avond gereserveerd bij Marlowe. Naar verluid heeft Marlowe de beste burgers van de stad en dat klopt! Het restaurant is overvol en dat is terecht want het eten is er heerlijk en het personeel fantastisch! Een echte aanrader!

Op onze laatste dag in San Francisco is het eindelijk zo ver! Vandaag gaan we een fietstocht door de stad doen en erna zullen we de Golden Gate Bridge bezoeken! Maar eerst de tour πŸ™‚ We fietsen uren met een groep door de stad en bezoeken veel bekende plekken als The Painted Ladies, het De Young museum, Foodtrucks van Off the Grid, Golden Gate Park en Mission. Na de fietstocht van 21 km eten we een welverdiend ijsje en stappen we direct weer op de fiets naar Pier 24. Pier 24 is een galerie waar Paul Graham een expositie heeft. Na de expositie gaan we snel op weg naar de Golden Gate Bridge. De galerie ligt aan de andere kant van de stad en aangezien we de fietsen op tijd weer moeten inleveren fietsen we flink door. De tocht is best zwaar met alle heuvels en regen, maar uiteindelijk zijn we bij de brug. Wat een geweldig mooi bouwwerk! We fietsen de brug op naar de eerste pilaar en rusten daar en schuilen voor de opgekomen storm. Dan is het tijd om te gaan omdat het nog zeker 45 minuten fietsen is om terug te komen bij de fietsverhuur. Het gaat nog harder regenen maar we komen precies op tijd aan. Zeiknat gaan we nog even een biertje drinken. Hier zullen we vast een klein koutje van hebben opgelopen vrezen we. Uiteindelijk hebben we in het totaal 52 km gefietst!

Hoestend en proestend worden we de volgende ochtend vroeg wakker want het is tijd om San Francisco in te wisselen voor Seattle. Vol vertrouwen bestellen we een Uber, maar helaas vinden ook Uber taxi chauffers Orinda te veel uit de richting liggen en zowel de eerste als de tweede chauffeur annuleren uiteindelijk onze bestelling. Daarbij zien we dat de route naar het vliegveld helemaal vast staat. De tijd tikt door en we komen al snel tot de conclusie dat we met geen mogelijkheid ons vliegtuig gaan halen. Gelukkig is de klantenservice van Delta fantastisch en we worden wederom stand-by gezet voor een latere vlucht. Uiteindelijk lukt het ons om een taxi te krijgen en bereiken we het vliegveld. We hebben weer geluk, we kunnen op de eerste vlucht mee, op naar Seattle!

 

Seattle

Op Seattle airport worden we opgehaald door Brandy, de vrouw van Andrew. Ze neemt ons mee naar hun super schattige huis waar we de komende nachten zullen slapen. Ook Andrew komt thuis en we gaan vanavond gezellig borrelen en eten met familie, ook Erin en Max sluiten aan, het stiefnichtje van David. Volgen jullie het nog? πŸ˜‰ We eten lekker en slapen heerlijk, vast mede mogelijk gemaakt door de wijn.

Brandy en Andrew gaan zelf een weekendje weg met vrienden en wij passen op de kat Loise. Hond Finn (een erg enthousiaste labrador) heeft een ander logeeradres. Na een rustig ontbijt vertrekken we naar de Boeing fabriek, we hebben kaartjes voor een rondleiding. De tour is een beetje massaal en gehaast maar het is ontzettend interessant om te zien hoe vliegtuigen gebouwd worden. De Boeing fabriek is zo groot dat het Pentagon er volledig in past! Na de tour rijden we terug naar huis en is het tijd voor een goede Netflix sessie.

De volgende dag is zaterdag en het is tijd om downtown te verkennen. We bezoeken de Flagship store van Filson en wandelen rond op Pike Place Market. Daarna zwaaien we nog even naar de Space Needle (we gaan er niet op omdat iedereen ons heeft gezegd dat het overpriced is en not worth it, dus daar luisteren we naar). Gisteren hebben we gegeten in Ballard, een hippe wijk buiten het centrum. We vinden dit een leuke wijk en besluiten terug te gaan om lekker te winkelen en borrelen.

En dan is het alweer zondag. We besluiten dat het een lazy Sunday is en bakken een appeltaart voor Brandy en Andrew. Aan het einde van de dag komen ze terug en is het tijd voor THE game. Vraag ons niet wie tegen wie, maar in elk geval de Seattle Seahawks tegen een andere club πŸ™‚ Morgen gaan we alweer naar Portland!

 

Portland

Aangezien Brandy ons naar het vliegveld brengt lukt het ons wel om netjes dit vliegtuig te halen. We hoppen in 45 minuten naar Portland en komen einde ochtend aan bij onze Airbnb. Deze Airbnb wordt gerund door Mary McDonald-Lewis. Ze is een stemacteur en heeft ook meegespeeld in een aantal afleveringen van de televisieserie Grimm. Het is een ontzettend vriendelijke dame en haar huis is zo groot dat we de gehele kelderverdieping (inclusief sauna!) voor onszelf hebben. Het is vandaag mooi weer dus na het uitpakken vertrekken we direct naar het centrum. We willen Powell’s Books bezoeken, wat 1,5 uur lopen is, maar dat maakt in de warme nazomer zon niet uit. Het is een mooie wandeling en Portland is een prachtige stad! Aangezien we allebei nog steeds verkouden zijn besluiten we lekker de sauna in te gaan en daarna lekker naar bed.

Ook de volgende dag is het heerlijk weer! We hebben meerdere blogs bekeken om de hotspots te vinden en besluiten eerst Extracto Coffee Roasted de bezoeken. We genieten van de zon en lezen wat. Het is zo lekker dat de enige beweging die we nog maken is wandelen naar de buren van de koffietent zodra het biertijd is. We verruilen de koffie voor bier, wat een heerlijke dag!

Op de blogs staan niet alleen tips voor koffietentjes maar ook voor hippe winkels. Portland barst van de hippe winkels! Ook vandaag wandelen we de 1,5 uur naar het centrum. We drinken koffie bij Stumptown en bekijken de winkels met mooie merken in de buurt. De trend van dit najaar, het houthakkers shirt. Dus als je er nog geen hebt, hop aanschaffen! Na een pizza slice van Sizzle Pie hebben we voldoende kracht om weer terug te lopen.

We hebben de wandelbug flink te pakken en wandelen de volgende dag naar weer een ander deel van de stad. Op Mississippi street zitten veel outdoor winkels waar je rugzakken, schoenen en messen kunt kopen. Het is een moderne buurt maar het komt wat onecht over. Daarom lopen we verder door naar Alberta street. Ook hier zijn de hipsters weer goed vertegenwoordigd, maar met de aangrenzende slechtere wijk is dit duidelijk een gebied met een randje dat in opkomst is. Een beetje het Amsterdam Oost van Portland, we vinden het er erg leuk. Voor we het weten is onze laatste dag in Portland voorbij, morgen vertrekken we naar Washinton DC om Jacques en Lois te bezoeken, we kijken ernaar uit om hen weer te zien!

 

Washington DC

De vlucht van Portland naar Washington gaat via Salt Lake City. Onze eerste vlucht heeft enorme vertraging en daarom hebben we maar 12 minuten tussen het landen van het ene vliegtuig en vertrekken van het tweede. We rennen naar de gate en gelukkig heeft ook de tweede vlucht wat vertraging waardoor we de vlucht redden. Bij aankomst in Washington blijkt dat ook onze bagage in deze korte tijd goed is meegekomen. We nemen een taxi naar het huis van Jacques en Lois die in een appartementencomplex wonen dat The Netherlands heet πŸ™‚

Het tijdsverschil met Portland (+3 uur) hakt er best in en we slapen niet geweldig, maar de volgende ochtend gaan we gezellig brunchen. Anne, een vriendin van de familie, sluit ook aan. Na de brunch wandelen we naar het Witte Huis en nemen daar samen met nog erg veel mensen een selfie. We hebben kaartjes voor een rondleiding in het Capitol dus we wandelen snel verder. Het dak van het Capitol wordt al 2 jaar gerenoveerd en het staat daarom zowel binnen als buiten flink in de steigers. In eerste instantie zijn we een beetje teleurgesteld maar de gids is ontzettend kundig en vertelt interessante verhalen waarmee hij de steigers bijna onzichtbaar maakt. Na de rondleiding gaan we terug naar huis en eten we gezellig.

Voor vandaag heeft Lois een Zipcar gereserveerd, een soort GreenWheels. Begin van de middag vertrekken we, Lois rijd ons de hele stad door. Jacques heeft last van zijn rug en kan helaas niet mee πŸ™ We rijden langs het Washington Monument als we onderweg zijn naar het Lincoln Memorial. Hier stappen we uit en maken een paar mooie foto’s van dit beeld en staan op de plek waar Martin Luther King de legendarische woorden, ‘I have a dream’, sprak. We springen snel in de auto en rijden verder naar Arlington Cemetery. Lois is hier in geen jaren geweest en het is bijzonder om te zien wat er allemaal is veranderd. We volgen de rest van de bezoekers naar het graf van JF Kennedy waar het eeuwige vuur brandt. Er is nog veel meer te zien in de stad en daarom vertrekken we naar de National Archives. Hier bekijken we de Magna Carta, de Declaration of Independence, Constitution of the United States en de Bill of Rights. We vervolgen onze tocht via L’Enfant Plaza naar George Town. Hier rijden we langs de prachtige woningen, leuke winkels en via de universiteit. En dan is de middag alweer voorbij en daarmee ook onze laatste dag in Washington.

Onze vlucht naar New York vertrekt pas in de middag en daarom hebben we nog de hele ochtend om de laatste dingen in Washington te bekijken. We bezoeken als eerste het moderne Hirshhorn museum waar we een rondleiding krijgen en aandachtig kijken naar vrij excentrieke werken. We hebben nog wat tijd over en bezoeken daarom ook nog de East Wing van de National Gallery. Gewoon omdat het kan rennen we nog even bij het Air and Space Museum naar binnen voordat het echt tijd is om te gaan. Op naar de laatste bestemming van deze wereldreis voor we weer naar huis gaan: NEW YORK!

 

New York

Na een korte vlucht en taxi rit komen we aan bij onze eerste airbnb van deze week. We slapen in een oude brownstone in Brooklyn. We worden hartelijk ontvangen door een enthousiaste energieke host, voor David iets te energiek πŸ˜‰ We pakken onze tassen uit en gaan naar bed. Morgen Brooklyn verkennen!

Na een goede nacht is het tijd om weer wat kilometers te maken en we wandelen naar de wijk Prospect Heights. Een leuke hippe wijk met veel koffietentjes en concept winkeltjes. We gaan ontbijten bij Cheryls Global Soul, jammie! We komen langs een barbershop. Omdat de baard van David nu echt out of control is besluiten we daar wat aan te laten doen. In de middag nemen we de metro naar Brooklyn Heights, een andere mooie wijk van Brooklyn. Vanaf hier kun je Manhattan zien en de Brooklyn Bridge. Aan het einde van de dag eten we lekker pizza πŸ™‚

Als we opstaan hebben we erg veel zin in de dag, vandaag gaan we namelijk Williamsburg bezoeken, de leukste wijk van Brooklyn. De bus brengt ons helaas niet helemaal tot onze eindbestemming en we lopen een heel stuk door een Joodse wijk waar alle bewoners de traditionele kleding dragen. Eenmaal in Williamsbrug beginnen we aan onze wandeling uit het 100% New York boekje. Deze wandeling leidt ons langs de Mast Brothers, je weet wel van die super lekkere chocolade. We volgen een tour en kunnen het uiteraard niet laten om een paar repen te kopen. We wandelen al shoppend verder en eindigen bij de Blue Bottle. Einde van de middag hebben we afgesproken met Fiona, een jeugdvriendin van David. Het is ontzettend gezellig en we eten met haar, haar man Randy en hun zoontje Collin. Dit was de laatste dag in Brooklyn, morgen vertrekken we naar ‘het eiland’!

Wat is dat toch met Manhattan? Dat ultieme gevoel van vrijheid als je via een van de bruggen het eiland oprijdt? Heerlijk! We worden afgezet in de Lower East Side aan de rand van Chinatown. We slapen de komende nachten in een postzegel van een appartement, maar het is onze perfecte postzegel in deze perfecte stad! We kunnen niet te lang blijven hangen want we hebben vanmiddag kaartjes om Lady Liberty te gaan bezoeken. We moeten lang wachten en het duurt zeker een uur voor we door de beveiliging op de ferry naar Liberty Island zitten. Maar als we er eenmaal zijn is het geweldig. Tegenwoordig zijn de sokkel en de kroon weer open voor bezoekers. We waren te laat voor kaartjes voor de kroon, deze zijn blijkbaar al maanden van te voren uitverkocht, maar we kunnen wel de sokkel in. De audiotour is ontzettend interessant. Onderweg terug stappen we nog even uit op Ellis Island. Ook hier doen we een snelle tour voordat we tegen de avond terugkeren. We zijn van plan om nog een stuk wandeling te doen, maar het begint steeds harder te regenen. Wel bezoeken we het 9/11 Memorial dat ontzettend indrukwekkend is. Hierna lopen we nog snel langs Barneys, Bloomingdales en Bergdorf Goodmans, maar zijn inmiddels zo verregend dat de lol er een beetje af is. We gaan lekker terug naar onze postzegel.

OokΒ  vandaag regent het nog flink in de stad. David staat vroeg op en gaat koffie drinken met een oud studiegenoot en we zien elkaar tegen lunchtijd bij het Metropolitan Museum of Art voor een lunch met Jacques, Lois en Dionne (de zus van Lois) in de memberlounge, hoe fancy is dat! πŸ™‚ We lunchen heerlijk en het is erg gezellig. Na de lunch bezoeken we in het museum een tentoonstelling van Sargent, een Amerikaanse portret schilder uit de 19e eeuw. We hebben de kunst koorts weer goed te pakken en nemen afscheid van Jacques, Lois en Dionne om zelf de echte ‘Woman in Gold’ te gaan bekijken in de Neue Galerie. Hierna bekijken we ook nog de uitgebreide Warhol collectie van het MoMa. De tijd vliegt voorbij, tijd om wat boodschappen te doen en lekker te gaan koken.

Vandaag is het alweer 3 oktober en dat betekent dat we nog maar een paar dagen in New York hebben. Het betekent ook dat onze wereldreis er bijna op zit, waarom gaat de tijd zo snel?! Ook vandaag hebben we wat kunst op de planning staan. We doen een route langs een heel aantal galeries en zien prachtige fotografie, schilder en beeldhouwkunst. Voor de lunch hebben we afgesproken met Kevin en Laura die zelf iets buiten de stad wonen. Het is ontzettend leuk om elkaar na 8 maanden weer te zien! Het is erg gezellig en na de lunch besluiten we, uiteraard met een kopje Blue Bottle koffie, een stukje van de High Line te lopen. Hierna nemen we afscheid. We hopen dat we elkaar snel weer zien! Annemiek wil nog graag even het huis van Carrie Bradshaw en we verbazen ons dat we (ruim 10 jaar na het einde van de serie) niet de enige zijn die een foto van het huis maken! We besluiten om langzaam via Bleecker street terug te lopen naar het appartement. We komen langs leuke winkels en besluiten bij ons huis nu eindelijk eens een pie te kopen bij de pie shop waar we al een paar keer langs zijn gelopen. De pie is heerlijk! Lekker smullen en vroeg naar bed want morgen gaan we op de laatste volle dag nog even een heel aantal dingen bekijken!

Hoera de zon schijnt! En niet zo’n beetje ook! Gisteren was het al vrij droog maar bewolkt, maar vandaag zit het ontzettend mee en laat New York zich van haar aller beste kant zien! We hebben een druk schema dus we nemen op tijd de metro naar Times Square. David wilde hier niet heen, maar Annemiek vindt dat je dit niet kunt overslaan. We staan even op het plein en check! Op naar de volgende! We wandelen via St. Patricks naar de New York Public Library, waar de beroemde zaal helaas dicht is. Omdat het zulk mooi weer is besluiten we het Empire State Building niet alleen te bezoeken maar er ook op te gaan. Dit levert hele mooie plaatjes op! We hebben vandaag al veel gezien en de dag is nog niet voorbij! We gaan naar het ACE Hotel om daar bij Stumptown een goede koffie te halen. Bij de Rizzoli boekwinkel kopen we een paar boeken en gaan dan verder naar het Flatiron Building. Vanaf daar nemen we de metro naar Century21, de designer outlet van New York. David vindt het er afschuwelijk en wacht buiten πŸ™‚ We vervolgen onze weg naar St. Pauls Chapel en pakken hierna de metro naar de highlight van deze dag: het hoofdkantoor van de Ghost Busters! Na deze overvolle dag is het wel tijd om langzaam een einde te breien aan deze race. We eten onderweg naar huis en borrelen bij Epistrophy CafΓ© waar vanavond een Jazz band optreedt. Moe maar voldaan wandelen we naar huis en kunnen we de verleiding voor een zoete pie niet weerstaan. Onze laatste nacht, snif πŸ™

Daar is hij dan, de laatste dag van onze reis. Op zo’n laatste dag wordt vaak hetzelfde gezegd: Wat ging het snel he? WatΒ  hebben we het geweldig gehad he? Ook wel fijn om naar huis te gaan toch? Ja, maar ook wel erg jammer. Ja…

Ook vandaag schijnt de zon volop! We nemen een stevig ontbijt bij Balthazar. Met een bolle buik besluiten we om nog twee galeries te bezoeken, een met werken van Dr.Suess en een met werken Damien Hirst. Wat we de afgelopen dagen nog niet hebben gegeten is een Cronut, tijd om de bakkerij te bezoeken. Helaas zijn we te laat, ze zijn al uitverkocht πŸ™ wel een goede reden om binnenkort New York nog eens te bezoeken πŸ˜‰ Langzaam wandelen we terug naar de bar waar we de avond ervoor ook zijn geweest. We nemen nog één drankje, proosten op de reis en op ons. De realiteit haalt ons in. Tijd om de tassen te pakken en met de metro naar JFK te vertrekken. Onze vlucht vertrekt einde middag. We hebben geluk, we hebben samen drie stoelen! De vlucht is prima, al slapen we allebei niet. Over een paar uur zijn we alweer thuis!

 

Amsterdam

Het is vroeg in de ochtend en we landen op Schiphol. Een beetje moe en verdwaasd komen we aan op Schiphol. Ellen en Cors halen ons op en brengen ons thuis. Het is ontzettend fijn om ze weer te zien! Ze hebben zelfs boodschappen voor ons gedaan zodat we rustig weer kunnen wennen om thuis te zijn. Eenmaal thuis beginnen we met uitpakken, ach je weet hoe dat gaat πŸ˜‰

Het is best even wennen om weer thuis te zijn, maar erg fijn om alle lieve mensen weer te zien. We hebben het zo ontzettend fijn gehad en genieten volop van alle mooie dingen die we hebben gezien en meegemaakt. We zouden het zo weer doen! Op naar ons volgende avontuur!