Bella Toscana

De eerste week van onze wereldreis zit er alweer op! We hebben het heerlijk gehad in Bella Toscana! Hieronder een kort verslag van onze ervaringen.

 

La Selva

Na een goede vlucht vanuit Amsterdam zijn we aangekomen in Florence. Daar hebben we onze (bijna) nieuwe Fiat 500 (miep miep!) huurauto opgehaald, best een kek bakkie! Vanuit Florence is het zo’n 1,5 uur rijden naar La Selva. La Selva is een agriturismo, oftewel boerderij met appartementen, waar de familie van David al tientallen jaren komt. De familie Pometti heeft ons weer vriendelijk ontvangen. En er waren katjes!

 

Dorpjes en stadjes

La Selva ligt in de gemeente Trequanda en is omringd door leuke kleine dorpjes en slechts een klein uur rijden van Siena. We hebben aardig wat van de omgeving gezien en zijn flink gaan rondrijden in onze Fiat 500. Trequanda zelf is een schattig dorpje met nog een ouderwetse bakker en slager die zich netjes aan de siësta houden. Een iets groter dorpje is Sinalunga waar de grote supermarkt zich bevindt en elke dinsdag een leuk marktje is.

We hebben ook Montalcino bezocht. Deze stad staat bekend om zijn goede wijnen (Brunello) en het heeft een mooi middeleeuws fort dat over de hele stad uitkijkt. Iets voorbij Montalcino ligt de prachtige Abij van Sant’Antimo; als je in de buurt bent is deze erg de moeite waard om te bezoeken. Op de terugweg leek het ons leuk om een ander huis van de familie Pometti te bezoeken dat momenteel wordt verbouwd. De weg ernaar toe was van een soort grind en nadat we het huis had gevonden heeft onze auto even vast gestaan op een stijl stukje onverharde weg, dat kon onze Fiat niet aan. Maar gelukkig is het gelukt om eruit te komen door veel gas te geven en hopen dat we niet nog eens vast zouden komen te zitten.

Siena hebben we natuurlijk ook niet overgeslagen. Het was een erg warme dag maar gelukkig gaven de straten van Siena voldoende schaduw. Uiteraard bezochten we Piazze del Campo, voor James Bond fans te zien in de opening van Quantum of Solace. Ook de dom van Siena konden we niet overslaan.

Op onze laatste dag hebben we nog even in een flits Florence bezocht. We zijn gaan wandelen door de stad en hebben even geroken aan al het moois dat Florence te bieden heeft.  We hebben de kopie van Michelangelo’s David zien staan buiten de Galleria Accademia, een audio tour gedaan in de Duomo di Santa Maria del Fiore en pasta gegeten in het Mercato Centrale.

 

Eten en (voldoende) drinken

Misschien wel het aller fijnste aan Italië is het eten en drinken. Dat hebben we dan ook voldoende gedaan! We hebben een food festival bezocht dat door de gemeente Asciano werd georganiseerd. Elke donderdag is er een diner bij een lokaal restaurant. Wij hebben heerlijk gegeten bij Piccolo Mondo en bij iedere gang werd een lekker biertje geserveerd.

Op La Selva is het gebruikelijk om een avond in de week met alle gasten te eten. Aan een mooi gedekte lange tafel hebben we een heel gezellig en vooral erg lekker diner gehad.

Aan eten en drinken is ons niet te kort gekomen, de vele lunches, samen gekookte diners en left-over avonden waren erg geslaagd.

 

We hebben het heerlijk gehad in Toscane, de week is voorbij gevlogen! Maar stiekem kijken we ook wel erg uit naar onze reis naar Afrika! Ciao, alla prossima volta!