Nieuw Zeeland in winter

Tips voor Nieuw Zeeland in de winter

Het is het meest gebruikelijk om in de zomer (november – januari) naar Nieuw Zeeland te reizen. Dat is zonde, want ook in hun winter (juni – augustus) is Nieuw Zeeland een geweldige reisbestemming! Het is er in deze maanden uiteraard wat kouder, maar er zijn veel prachtige plekken waar de winterzon het een zeer aangename vakantie maakt. Daarbij is het laagseizoen, dus de tarieven voor verblijf zijn lager en er zijn minder andere toeristen.

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
Tropisch Koh Tao

Tropisch Koh Tao

Koh Tao is een klein tropisch eiland in de golf van Thailand. Het eiland is omringd door koraal en is daardoor een favoriete bestemming onder duikers. De layed-back sfeer, het heerlijke klimaat en lekker eten zijn slechts enkele redenen om Koh Tao te bezoeken.

In dit artikel delen we onze ervaringen en geven we je praktische tips over duiken, vervoer, slapen, eten, gezondheid enzovoort.

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
Bezoek prachtig Toscane

Bezoek prachtig Toscane

Toscane is een van de mooiste gebieden van Italië. Heuvels vol wijnranken en olijfbomen worden zo nu en dan onderbroken door oude dorpen en klassieke steden. Deze schilderachtige omgeving is al reden genoeg om Toscane snel bezoeken!

Naast het prachtige uitzicht heeft Toscane ontzettend veel te bieden op culinair en cultureel gebied. De lekkerste wijnen komen uit de Chianti-streek en het eten is er heerlijk!

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
7 tips voor comfortabele vliegreis

7 Tips voor een comfortabele vliegreis

Sommige reizigers zijn dol op vliegen! Ze houden van de snelheid, het even onbereikbaar zijn of slapen rustig bij het gebrom van de vliegtuigmotoren. Helaas ben ik niet zo’n reiziger. Ik vind reizen het leukste wat er is, maar vliegen is toch iedere keer weer een beetje spannend. Het is voor mij heel belangrijk om zo comfortabel mogelijk te reizen! En laten we eerlijk zijn, zelfs de echte vliegfans willen tijdens een lange vlucht de uren graag comfortabel doorbrengen. Ik geef je graag een paar tips om ervoor te zorgen dat je een comfortabele vliegreis zult hebben en zo fris mogelijk aankomt op je bestemming.

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
Bagage Wereldreis

Paklijst wereldreis

Misschien wel een van de lastigste beslissingen: Wat neem je allemaal mee op wereldreis?
Als je een paar dagen of weken op reis gaat kan het al een flinke uitdaging zijn om de maximaal toegestane kilo’s van de vliegtuigmaatschappij niet te overschrijden. Het bepalen van de wereldreis paklijst kan best wat tijd in beslag nemen.

Welke bagage je meeneemt op wereldreis hangt af van een aantal dingen. Ben je een backpacker of een flashpacker? Ga je kamperen of slaap je in hostels of hotels? Bezoek je één continent waar het klimaat stabiel is of vlieg je de hele wereld over? Ben je een man of een vrouw? En ben je een outdoor type of een fashionista?

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
30 en op wereldreis

Boven de 30 en op wereldreis

Op wereldreis gaan staat bij veel mensen op het wensenlijstje. Toch zijn er maar weinig die daadwerkelijk de sprong wagen en hun tas pakken. Er is iets dat hen tegenhoudt. Misschien is het angst om de zekerheid los te laten of zijn er andere bezwaren. Je kunt bewust een moment kiezen wanneer er minder bezwaren zijn, maar wat is eigenlijk het beste moment om op wereldreis te gaan? Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail
Kosten wereldreis

Wat kost een wereldreis?

Een wereldreis is een geweldig vooruitzicht! Heerlijk luieren in een hangmat in Nieuw Zeeland of op safari in Tanzania. Deze mooie ervaringen kosten veel geld, maar hoeveel is niet altijd duidelijk. Wat zijn de kosten van een wereldreis?

Kosten wereldreis

De kosten van een wereldreis zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hoe lang ga je op wereldreis? Welke bestemmingen ben je van plan te bezoeken? Hou je van luxe of ben je gek op kamperen? Wil je regelmatig uit eten of kook je zelf? En heb je de benodigde uitrusting al in huis?

Lees verder

Facebooktwitterpinterestmail