8 Tips safari Kenia

8 Tips voor een safari in Kenia

De Masai Mara is samen met de Serengeti in Tanzania het bekendste Nationale Park van Oost Afrika. De Masai Mara zit boordevol wildlife waaronder olifanten, giraffen, leeuwen, gazellen, buffels, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, enkele neushoorns enzovoort. Een safari op de Masai Mara in Kenia is een van de mooiste ervaringen die je zult hebben.

Een familie olifanten die het pad oversteekt, een groep leeuwen die ligt te luieren in de zon of een giraf die voorbij loopt bij zonsondergang. Dit is allemaal te zien als je op safari gaat. Om ervoor te zorgen dat jouw safari een succes wordt vindt je hieronder acht handige tips

Tip 1- Goedkoop is duurkoop

Als iets te goedkoop lijkt om waar te zijn, dan is dat zeer waarschijnlijk ook zo! Er worden veel budgetsafari’s aangeboden, maar bij deze safari’s zit er vrijwel altijd een addertje onder het gras. Een paar voorbeelden: – de entree fee voor het park is niet in de prijs meegenomen, circa 80 dollar per persoon per dag – de safari is niet in het park maar in de gebieden eromheen – het verblijf of eten en drinken worden nog apart berekend Je kunt ervan uitgaan dat op safari gaan niet goedkoop is. Het is beter om wat meer geld te investeren voor een geweldige ervaring, dan geld te besparen en een reeks van teleurstellingen over bijvoorbeeld vervoer of locatie te moeten verwerken.

Tip 2 – Reis net voor of in het hoogseizoen

Als je veel dieren wilt zien is het aan te raden om in het hoogseizoen te gaan. Dat is van juli tot en met september. Het nadeel van het hoogseizoen is dat de prijzen hoger zijn en dat je een grote kans hebt om file te rijden met alle andere minivans en jeeps in het park. Net voor het hoogseizoen is het een stuk rustiger in het park en zie je niet veel andere bezoekers. Dit levert mooie plaatjes op als je de dieren hebt gevonden. Het nadeel is dat er minder dieren (zebra’s en gnoes) zijn en dat ze wat lastiger te vinden zijn omdat het gras nog hoog is.

Tip 3 – kies een jeep

Een safari kan in verschillende soorten voertuigen. Er rijden tal van minivans, jeeps en soms zelfs een grote jeep-achtige bus. Het beste is om een safari te doen in een jeep. Met de jeep is het makkelijker om door het park te rijden en dichtbij de dieren te komen. Daarbij is het een stuk comfortabeler dan een minivan.

Tip 4 – Doe meerdere gamedrives

Zeker in het laagseizoen is één gamedrive niet voldoende. Het is geen dierentuin en daarom kun je de pech hebben dat de dieren zich niet laten zien. Door meerdere gamedrives te doen op verschillende tijdstippen (vroeg in de morgen en einde middag) verhoog je de kansen op een succesvolle safari. Het is bijvoorbeeld erg bijzonder om een vroege safari te doen en dan tegen tien uur onder een boom midden in het park te ontbijten terwijl de gazellen vrolijk voorbij hupsen.

Tip 5 – Boek de safari lokaal

Bijna alle Nederlandse reisorganisaties besteden de safari’s uit aan lokale partners. Je kunt dus net zo goed direct bij deze partners boeken. Er zijn talloze operators en locaties om te overnachten. Je kunt reviews van andere reizigers gebruiken om een geschikte operator uit te kiezen, bijvoorbeeld via het Thorntree forum van Lonely Planet of op TripAdvisor.

Tip 6 – Begrijp wat je boekt

Zorg in Afrika dat je precies weet wat je boekt om vervelende verrassing te voorkomen, stel de juiste vragen. Een aantal belangrijke vragen is:

– Is de safari in het park of erbuiten?
– Is de entree fee van het park inbegrepen in de prijs?
– Rijden we in een jeep of minivan?
– Is het een privé safari of is het met een groep?
– Hoeveel gamedrives gaan we maken?
– Als we een ballonvaart boeken, uit hoeveel personen bestaat de groep?
– Slapen we in een tent of cottage?
– Heeft de tent een bed? Met klamboe?
– Heeft de tent een toilet en douche bij te tent? Is dit in de tent of erbuiten?
– Is er elektra? De hele dag of alleen beperkte tijden?
– Is het eten inbegrepen in de prijs of niet? Zo niet, wat kosten ontbijt, lunch, diner?

Het is goed om van te voren foto’s van de accomodatie te zoeken of te vragen aan de operator te vragen, deze geven een goed beeld van wat je te wachten staat.

Tip 7 – Neem een goede camera en verrekijker mee

Een goede camera is essentieel op safari. Als je echt mooie close-up foto’s van de dieren wilt maken dan zul je een spiegelreflex camera met zoomlens mee moeten nemen. Vind je dit onhandig of heb je geen spiegelreflex camera? Het park is prachtig dus ook met een compact camera worden de foto’s erg mooi.

Tip 8 – Neem voldoende cash mee

Het is belangrijk om voldoende cash geld mee te nemen, zeker als bijvoorbeeld het diner niet bij de prijs is inbegrepen. De meeste tented camps hebben geen mogelijkheid om te pinnen of met creditcard te betalen. Ook de gidsen zullen een fooi verwachten. Voor een privé gids ligt deze vaak tussen de 10 en 15 dollar per dag. Daarbij wil je ook nog wat achterlaten voor het personeel van het kamp, dus zorg dat je voldoende geld op zak hebt.

Met deze tips wordt je safari vast een groot succes! Heel veel plezier!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *